marți, 29 ianuarie 2013

Barele de la perdea

           O poveste posibil adevărată despre veșnicul conflict dintre bărbați și femei...        
     O femeie recent  divortata, isi petrecu prima zi impachetindu-si  lucrurile in cutii si valize.   A   doua zi a venit un camion si a incarcat  totul, inclusiv mobila.  A treia zi , s-a asezat pe jos, in sufrageria goala, a  pus muzica in surdina, a asezat doua luminari, doua kg de creveti, o farfurie de icre si o sticla de vin  alb pus la gheata.  Cind a  terminat de mincat, a demontat toate barele de la  perdelele din fiecare camera, le-a scos  capacele  laterale, a indesat inauntru icrele si crevetii care ii  ramasesera, a pus capacele la loc si a asezat din  nou barele la geamuri.  
          Cind s-a   intors, fostul sot s-a   mutat cu amanta si cu noua lui mobila. In primele zile  totul fu perfect. Insa in curind, incet-incet, casa a  inceput sa puta.  Au incercat de toate: au facut curatenie, au  aerisit, au revizat gurile de ventilatie  pentru  eventualitatea ca s-ar pute gasi soareci  morti inauntru, au spalat covoarele... In fiecare  coltisor de casa au pus deodorante electrice, au golit  zeci de butelii de spray. Au cheltui o gramada de bani  sa schimbe covoarele... In zadar.  Nimic nu functiona.  Nimeni nu le mai venea in vizita, angajatii refuzau sa  lucreze si pina si fata care facea curatenie in  casa, i-a abandonat.  Disperati, fostul sot si amanta, au hotarit sa se mute.  Dupa o luna inca nu gasisera pe nimeni dispus sa  cumpere casa. Cei de la agentiile imobiliare nici nu mai  raspundeau la telefon.  In final au cumparat o casa   noua.  
          Intr-o  zi, fosta sotie il suna ca din intamplare si din treacat il intreaba cum o mai duce. El  raspunde ca vinde casa, fara insa sa-i dea vreo  explicatie.  Ea il asculta  calma, apoi ii zice ca o sa vorbeasca cu avocatul, sa  vada cum ar putea face sa cumpere ea casa. Banuind ca  ea n-are nici o idee de adevaratul motiv pentru care o  vinde, ii propune a zecea parte din pretul real  al  locuintei, ca sa scape cit mai repede. Femeia accepta  si in citeva ore avocatul ii aduce actele la semnat.  
          O saptamina mai tirziu, barbatul si amanta se   oprira la poarta casei, observind surizatori cum muncitorii impachetau lucrurile si le   urcau in   camion.  Totul... inclusiv  barele de la perdele...     
          German Dehesa spunea ceva asemanator:  "noi, barbatii, ar trebui sa intelegem ca femeile  sint invincibile,  imparabile si  de neintrecut"...   

12 comentarii:

  1. He-he-he! Femeile sunt cele mai tari!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) :) :) uite cum la pacalit fosta pe barbat :)) hihihihi

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahahahaha...ce m-a distrat...i-am povestit-o si sotului..hahaha...f faina

    RăspundețiȘtergere
  4. de ce n-ai trimitere catre fb? mi-ar fi placut s-o postez...pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu de ce nu am trimitere, am tot incercat sa-mi instalez butoanele, initial pare bine, dar nu se intampla nimic. nimic bun. dar mai incerc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi mie mi-a plăcut foarte mult. Aşa ceva nu ne-ar trece prin cap, cel puţin, mie nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici mie, dar nu-i asa ca-i ingenios?

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.