marți, 19 martie 2013

Povestea unei radiografii

          La începutul anului m-a pus ceasul rău să-mi citesc horoscopul. Stați, vă rog, nu săriți cu gura pe mine, îl citesc doar așa de divertisment. Mă rog, cel de anul acesta nu a prea avut foarte mult divertisment, ci mai multă dramă. Glumesc. Mi-a zis că toate îmi vor merge strună, iar la sfârșitul anului îmi voi reveni și cu sănătatea. Curioasă cum sunt, întrebatu-m-am în gând: cum adică la sfârșitul anului. Ce se întâmplă până atunci?
          Ei bine, chiar din prima săptămână am tot aflat... nu de alta, dar stelele s-au aliniat astfel încât să nu rămân eu cu nelămuriri.
          Printre multele beteșuguri care s-au abătut asupra mea, că deh! nu mă îndrept spre 25 de ani, a fost și o durere de spate. Durere e ușor spus, așa ca un alint. De fapt, vreo 2 zile nu m-am putut ridica din pat și abia după ce o prietenă mi-a făcut câteva ședințe de reflexo, am putut să mă dau singură jos din pat. Asta da performanță: la nici 35 de ani, am reușit să mă cobor singură din pat. Uf! nu știm să prețuim lucrurile simple, dar care sunt darurile noastre cerești de fiecare zi.
          Ideea e, să n-o mai lungesc, că luna trecută, undeva pe 7, am decis să nu merg la urgență ci să cer un bilet de trimitere de la medicul de familie către specialist. Abia pe 28 ale lunii am fost programată. Bine măcar că februarie e o lună scurtă. Medicul mi-a recomandat o radiografie, dar fiind sfârșit de lună, evident că fondurile erau terminate. Mi s-a spus să vin a doua zi că, fiind început de lună, vin și fondurile. Nu au venit însă. Cred că s-au pornit pe jos... Abia după 15 au ajuns.
          Dar perseverentă cum sunt, am nimerit și ziua potrivită. Totul a decurs bine. Mi-am aflat verdictul: sunt un pic prea dreaptă.
          Așa că dacă uneori vi se pare că sunt mai altfel decât toată lumea, puțin rigidă sau prea puțin flexibilă, să știți că am o scuză oficială, parafată de medic, așa m-a făcut natura: un pic mai dreaptă decât ceilalți muritori. :)
          Era să uit, horoscopul mi-a zis și că voi avea mai mulți bani anul asta, numai că nu m-a lămurit dacă îi păstrez eu pe toți sau îi dau la medici să mă doftoricească. Mai am timp să aflu, anul e încă tânăr.
          Sănătate multă să aveți!

14 comentarii:

  1. Hai că m-ai făcut să zâmbesc, deşi numai de zâmbit nu-s poveştile astea cu mersul la doctori. Sănătate, Loredana!

    RăspundețiȘtergere
  2. O adevărată poveste, ce să zic! Eu nu sunt mai dreaptă decât ceilalți muritori, ci mai unică!;)
    Te îmbrățișez, Loredana!
    Maria
    P.S.: Eu nu-mi descifrez horoscopul, ci mi-l citesc atunci când pot!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i amuzant prin ce-ai trecut tu, dar felul in care ai povestit m-a facut si pe mine sa zambesc. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uf! draga mea. Daca as putea sa zbor pana la Cluj sa te ajut. Sa te faci bine. Vorbim

    RăspundețiȘtergere
  5. Iuliana, macar haz de necaz sa facem, vorba ta.


    Maria, sa ramai mereu fetita tonica si desteapta care esti. cu siguranta esti unica!

    Catrinel, multumesc de urare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura, nu-i amuzant, dar nici daca ne plangem de mila nu ne ajuta prea mult. Asa ca ridicam fruntea, indreptam spatele (la mine e mai simplu ca e deja drept :) ) si mergem inainte.


    Carol, mi-e de ajuns ca ma porti in gand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sufleta mea dragă...pe blogul meu, Hanul Povestilor, mai precis, aici:

    http://ladyallia.blogspot.ro/2013/03/premiul-liester-sau-deja-incep-sa-ma.html

    te aşteaptă un premiu dăruit din inimă ţie...ca să îl ridici şi să îl dai mai departe! M-am gândit la tine, deoarece te citesc cu drag mereu şi la tine am găsit întotdeauna înţelepciune, frumuseţe şi umanitate! Eşti o oază de frumuseţe şi rămân cu multă culoare în suflet! Mulţumesc... :)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,

    te astept la noua mea adresa:
    http://nikovirtualhome.blogspot.ro/
    Niko

    RăspundețiȘtergere
  9. multa santate,draga mea. Si mama are niste dureri groaznice din ianuarie,cred ca de coloana,caci nu vrea la dr. care se lasa pe picior,nd dreptul,cand stangul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eheee, e de bine! Ce te făceai dacă îți spunea că ești...strâmbă? :)))
    Schimbă medicul Loredana! Poate un reumatolog sau neurolog....ar da explicații mai serioase. Legat de dureri, le cunosc, eu am reumatism de la 6 ani dar mă țin țanțoșă încă! Dacă văd că se îngroașă gluma (a se citi că înțepenesc de tot sau nu mă mai pot da jos din pat:)))bag câteva zile de Ketonal Forte și...coafura rezistă!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana, multa sanatate ii doresc mamei tale. Sa se faca bine!


    Marilena, m-ai facut sa zambesc. si eu ma tin tantosa, nu reusesc intotdeauna, dar nu ma las :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu durerile de spate nu e de glumit, bine ca ai fost sa vezi ce e. In toate cazurile, ca-s mai grave sau nu, indicate ar fi exercitiile de kinetoterapie; mergi 10 zile, te invata miscarile si acasa trebuie facute zilnic (cate 30 minute). Nici eu nu am ajuns la 35 (ani), si am patit ca tine (cu durerea si ridicatul din pat), dar verdictul nu a fost prea fericit (merg la 6 luni la fizioterapie si kineto zilnic). Pe de alta parte ma bucur ca nu am ceva foarte grav, daca am grija de cele indicate e super. Sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.