luni, 8 iulie 2013

Vacanţa

         În sfârşit suntem în vacanţă.
         Toată săptămâna trecută, cea mare mă tot întreba: Mami, dar noi când intrăm în vacanţă.
Inutil de explicat că e de 2 săptămână în vacanţă, dacă ea nu a simţit-o. În prima săptămână a avut program cu dansurile, săptămâna aceasta a mers în fiecare zi aproape 2 ore la şcoală pentru lecţii de violoncel, aşa că nu prea a avut vreme să se obişnuiască cu gândul că e fără nicio obligaţie, chiar dacă în restul timpului au avut program de voie.
         Dar de două zile suntem şi noi în vacanţă.
         Ieri şi astăzi s-au jucat non-stop cu o fetiţă un pic mai mare decât ele, dar care le înţelege foarte bine şi se completează reciproc tare frumos.  Au desenat, au înălţat zmeie, au devorat toată zmeura care le-a ieşit în cale, au alergat după fluturi, s-au legănat pe balansoar ţinându-se în braţe, cu rândul, una pe cealaltă, au jucat fazan şi fazan în valiză, au alergat prin ploaie... Am avut bucuria să constat că a cântat şi la violoncel, singură, neîndemnată decât de plăcerea de a-i arăta prietenii sale ce a mai învăţat ea.
         Cea mică visează numai lacul, cum zice ea. Lacul e de fapt un râu în toată regula, destul de călduţ la prima vizită, dar pe care nu l-am mai frecventat deoarece a plouat zilele astea pe aici. Ce să facem, ploaia nu ştie că noi nu suntem în vacanţă.
         O imagine din "lac"

        Şi câteva fotografii de la o activitate de astăzi, în care un grup local de tineret a organizat pentru copii câteva ore de distracţie cu jocuri în aer liber.
          Mi-au plăcut că erau bine organizaţi, cu foarte mult bun-simţ, pregătiţi cu jocuri amuzante, iar cei mari ştiau să se adapteze foarte bine nevoilor celor mai mici.
       Iar noi, după cum se vede, nu am dus lipsă de voie-bună.
       Voi ce (mai) faceţi în vacanţă?


9 comentarii:

  1. vacanta placuta,frumoaselor! :XXX

    RăspundețiȘtergere
  2. Vacanta placuta sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana, multumim, vacanta placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Luiza, concediu odihnitor iti dorim si noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos!
    Distractie la mare si sa va bucurati din plin de apa marii.

    RăspundețiȘtergere
  6. O vacanţă frumoasă, pe care să o simtă din plin. Şi să realizeze că e vacanţă. Mihnea este cu tati la Botoşani, unde bate străzile cu bicicleta şi mingea. Are trei săptămâni de program liber.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inot si club de vacanta.Vacanta frumoasa si odihnitoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim de urari!
    Sa va distrati si voi bine cu totii!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.