marți, 19 august 2014

Mekki - pentru copii si parinti deosebiti

Beneficiile pe care le poate oferi lectura unei cărți, sunt nenumărate!


Iar pentru copii acestea sunt cu atât mai mari pe termen lung.
De ce să încurajăm copiii să citească?
Pentru că ne dorim ca ei:
  • să nu fie singuri! Limbajul reprezintă principalul mod de comunicare cu cei din jurul nostru, iar lectura contribuie decisiv la dezvoltarea acestuia. Prin citit, cei mici vor deveni mai sociabili și vor înțelege mai bine relațiile inter-umane.
  • să se bucure de o viață frumoasă! Cărțile îi vor ajuta să înțeleagă lumea înconjurătoare, oferindu-le răspunsuri la marea lor dorință de cunoaștere și învățându-i să aprecieze părțile frumoase ale vieții.
  • să devină „oameni”! Se spune că atunci când citim o carte, e ca și cum am sta de vorbă cu o persoană, descoperind un nou destin. Cărțile bune sădesc obiceiuri bune, iar pildele de viață ale celorlalți contribuie la formarea caracterului.
  • să se dezvolte armonios! Curiozitatea însoțește lectura, iar lectura dezvoltă creativitatea, îmbunătățește capacitatea de concentrare și dă naștere dorinței de a învăța pentru tot restul vieții.

Un comentariu:

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.