sâmbătă, 12 septembrie 2015

Jurnalul unei femei simple

Pentru astăzi (data/ora)... sâmbătă, 12 septembrie, 2015.

Afară ... e o zi mohorâtă şi ploioasă şi destul de rece.

Mă gândesc ... că tot timpul se întâmplă câte ceva neprevăzut care ne dă micile noastre planuri peste cap. Mă tot gândesc la vorba aceea: Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, vorbeşte-i despre planurile tale.

Din locurile de unde învăţăm ... de la oamenii frumoşi pe care viaţa are grijă să ni-i scoată mereu şi constant în faţă.

Sunt recunoscătoare pentru că...  zilele sunt frumoase, chiar dacă ploioase şi fetele s-au jucat mult şi frumos în aceste ultime zile de vacanţă.

Din bucătărie... clătite cu dulceaţă de soc şi de cireşe, preferatele fetelor. Zilele trecute am cules nişte hribi ş mi-am pus vreo două borcănele pentru cămară.

Cu ce sunt îmbrăcată... o rochiţă cu floricele.

Citesc...   multe reţete de murături şi conserve. 

Ceea ce aştept (sper) ... să am un weekend frumos, că ne-am propus să mergem în seara asta la operă în aer liber, dacă ţine vremea cu noi,  şi să-mi iasă planurile şi pentru ziua de luni când toată lumea merge la şcoala/grădiniţa lui.

Ce mai meşteresc... nu prea am meşterit. Perioada asta e mai mult rezervată pusului de conserve pentru iarnă decât meşteritului.

 Ascult... liniştea.

În casă... e un moment de linişte, că fetele încă dorm culcuşite în pat, pe modelul clasic: una învelită, alta nu.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... e să ascult poveşti de viaţă.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ...  să ne bucurăm unii de alţii şi să ne pregătim hăinuţele pentru deschiderea festivă...
O imagine pe care vreau să o împărtăşesc: e o fotografie de acum un an, din octombrie trecut, făcută la şcoală. O fotografie în care părul era mai micuţ, sprâncenele abia creşteau şi unghiile erau negre; dar eram atât de mândră de mine...

  Cam atât la jurnalul de astăzi,  mai multe despre ale noastre puteţi vedea pe un tărâm cu vise si visuri.

Idee jurnalului este preluată de la Corcodusa

       Un weekend frumos să aveţi !

 

13 comentarii:

  1. Va doresc mult succes in noul an scolar, sa fiti sanatosi, fericiti si sa aveti un final de saptamana asa cum va doriti.
    Cu drag,
    Consuela

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea draga, erai o frumoasa si o puternica in octombrie trecut! Iar acum...si mai si! Succes in noul an, cu bucurii, mari si mici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat esti de frumoasa! Un an scolar plin de bucurie sa aveti toate trei:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ma vedeam ( si inca ma mai vad ) facand ceva in viata asta , atunci acel lucru ar fi sa predau ! Da , mi-ar fi placut sa fiu invatatoare ! Esti minunat de frumoasa !! Un an scolar cu multe zambete, suflete ! Mult succes buburuzelor tale ! S-aveti o toamna mirifica ! Imbratisari calde de la noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult. Buburezele mele sunt ceva mai mari, dar tot frumosi si curiosi sunt!
      te imbratisez si eu cu tot dragul!

      Ștergere
  5. Citesc ceva mai tarziu, ca abia acum incep sa ma linistesc si vreau sa ma pun la curent cu s-a intamplat in mica mea pauza. Sper ca ziua de luni a decurs asa cum ti-ai dorit, sper ca spectacolul de la opera a fost frumos si fotografia este minunata! Sigur ca erai mandra, aveai si de ce! Parca si eu sunt! Va imbratisam cu drag si va uram un an scolar plin de realizari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, stii doar ca si pauzele sunt bune. Ne ajtuta de cele mai multe ori, iar uneori sunt chiar vitale. Ma bucur ca acum incepeti si voi scoala si ii doresc numai rezultate bune feciorasului tau drag!

      Ștergere
  6. Ce scumpa esti! Cat ma bucur ca te cunosc draga mea draga...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti cea scumpa si frumosa, draga mea. Eu voi deveni :))))

      Ștergere
    2. Glumesc, de acum fetele noastre vor fi scumpe.

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.