joi, 29 martie 2012

Ouă de Paște și mămăruțe din ipsos

Ouăle despre care vă voi vorbi, le-am făcut acu doi ani de Paște, sunt simplu și destul de distractiv de realizat.
Materialele pe care le-am folosit: matriţă pentru turnat ouă, pe care am avut-o de la o prietenă, dar se poate folosi și un cofraj simplu de ouă din plastic sau chiar ambalajul de la o cutie de ciocolata; ipsos alb pentru modelaj; acuarele.
Dacă doriți să vă aventurați și voi, primul pas este să pregătiţi ipsosul. Pe fiecare pungă pe care o puteți cumpăra de la orice magazin cu articole pentru menaj, aveți instrucțiunile, care sunt extrem de simple. Se amestecă ipsosul cu apă în cantitățile indicate, de regulă o măsură de apă la două de ipsos, dar mai puteți modifica până ajungeți la consistența dorită. Turnaţi apoi ipsosul în forme cu ajutorul unei linguri. Dacă doriţi, în acest moment puteţi să montaţi şi o agăţătoare din aţă sau dintr-o sârmuliță subțire, pentru a putea fi agățate. Noi le-am lăsat fără agățătoare.
În momentul în care le scoateţi din matriţă, curăţaţi marginile, dacă e cazul, cu un cuţit, înainte sa se întărească complet. După ce se usucă modelele le puteți picta după chef și imaginație.
Din nefericire, nu le-am fotografiat in momentul creației și nu avem prea multe rămase, că au fost pe placul tuturor musafirilor veniți în vizită.

Noi am pictat atât ouă cât și mămăruțe, care s-au bucurat de același succes.

Dacă ne ies mai frumoase anul acesta, vă ținem la curent.

7 comentarii:

  1. Sunt tare dragalase! Poate incercam si noi, din ce ai explicat nu pare greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte pricepute fete sunteti voi. Bravo...Mi-ar place ca fetele mele sa invete sa incondeieze oua... acum doar mazgalesc cu acuarelele:)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Valentina, sigur iti vor iesi! Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Carol draga, noi tot la etapa mazgalitului suntem. Pana la incondeiere mai avem cale lunga.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place cum le-ai pictat, toate acele detalii atrag privirea. nici nu prea conteaza ce material ai folosit, cred ca si pe lemn ti-ar iesi la fel de frumos.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarate decoratiuni de primavara. Foarte frumoase si jucause. Spor la pictat si joaca , asteptam cu interes decoratiunile si lucrarile voastre de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.