joi, 3 ianuarie 2013

La inceput de an...

         Viaţa este formată din lucruri mici, iar tu, cu ajutorul prezenţei tale, a observaţiei şi a agerimii, trebuie să transformi fiecare lucru mic într-o acţiune frumoasă.  
          Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim.

          Amintiţi-vă întotdeauna când să vă opriţi: nu mergeţi până la extrem. Puţină înţelepciune nu strică, dar nici puţină nebunie.
          Nu este nevoie să ştii unde mergi. Nu este nevoie să ştii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să ştii este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poţi greşi.
          Omul nu a învăţat încă să guste frumuseţea singurătăţii. El caută mereu să se angajeze într-o relaţie, să fie cu cineva - cu un prieten, cu un părinte, cu o soţie sau un soţ, cu un copil... cu cineva. El a creat societăţi, cluburi. El a creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici. Însă toate acestea sunt necesare pentru a-l face să-şi uite singurătatea. Fiind în mijlocul acestor mulţimi, încerci să uiţi ceva, ceva de care îţi aminteşti uneori în întuneric: că te-ai născut singur, că vei muri singur, că, indiferent ce ai face, trăieşti singur.
         Priviţi existenţa, cu întreaga ei abundenţă. De ce este nevoie de atât de multe flori în întreaga lume? Trandafirii ar fi fost suficienţi. Existenţa este însă abundentă - milioane şi milioane de păsări, milioane de animale, totul există din abundenţă. Natura nu este ascetică, ea dansează pretutindeni: în valurile oceanului, în zborul păsărilor. Ea cântă peste tot - în vântul care trece prin ramurile pinilor, în ciripitul păsărilor... De ce este nevoie de milioane de sisteme solare, fiecare sistem având milioane de stele? Nu pare să existe niciun motiv care să justifice existenţa lor, în afara faptului că această abundenţă este în însăşi firea existenţei, această bogăţie este însăşi esenţa ei; existenţa nu crede în sărăcie.
                                        Sursa foto: google.
           Adevărata savoare a vieţii se găseşte înlăuntrul vostru.   - citate din  Osho.
 

9 comentarii:

  1. Loredama, iti urez tie si familiei tale un An Nou frumos si senin, plin de zambete si voie buna! Sanatate multa ! Imbratisari calde, de la malul marii ! Numai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pe gustul meu Osho asta, of, sa ne bucuram de toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si un an nou cat mai bun si linstit.
    E foarte frumos si plin de adevar ce ai scris, te face sa te gandesti la adevarata valoare a vietii, la calitatea timpului, la cat de fericiti si mult mai relaxati am fi cu totii daca ar fi mai multa intelegere din partea noastra, daca am fi mai intelepti si daca traim in pace cu noi insine..superb

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim de cuvintele superbe. Mi-au mers la inima. Sa ne ocroteasca Dumnezeu pe toti de rele.
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Sotul meu mi-a zis citeva zile in urma aproape aceste cuvinte ..." Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim." cit e de adevarat...
    multe ginduri frumoase voua, oameni dragi!!!
    Liuba,
    xxx

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase ganduri/cuvinte. Sa dea dumnezeu sa ni le amintem atunci cand e nevoie pentru a ne putea bucura de de fiecare zambet, de fiecare floare, de fiecare fluture si in mod special de fiecare zambet mai ales daca e de copil...

    RăspundețiȘtergere
  7. Deosebite aceste franturi pe care le-ai impartasit cu noi.Surprind esenta adevarului!Un an bun si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca Osho a fost pe gustul vostru...

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.