sâmbătă, 23 august 2014

Puterea unei femei

 Citind bloguri dragi, am aflat o întrebare adresată de Gabriela: Unde iti regasesti puterea de a merge mai departe ?
Ştiu din proprie experienţă că uneori cursul vieţii te determină să îţi pui asemenea întrebare. Ajungi la un moment dat când crezi efectiv că nu o să mai poţi face nici măcar un singur pas şi atunci te întrebi unde vei găsi puterea de a te ridica, de a te scutura de tot amarul şi de a păşi înainte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi cum nu ai fi lăsat acolo o bucată din sufletul tău sau chiar o bucată din trupul tău. Şi iarăşi ştiu că oamenii adevăraţi nu se aşteaptă să mergi înainte cu orice preţ, nu se aşteaptă să uiţi totul şi să ştergi cu buretele o perioadă a vieţii, nu vor să vadă minuni, ci doar că ţie ţi-e bine, însă avem noi dorinţa aceasta de a arăta că suntem mereu în ordine, că nimic nu e prea greu pentru noi, că nimic nu ne doboară. Aşa că uneori nu avem nevoie de putere doar pentru a merge mai departe, ci avem şi pentru a zbura, pentru a epata, pentru a face şi ce nu făceam înainte de ni se întâmpla ceea ce ne-a dat peste cap.
Din fericire, dacă ai sufletul deschis şi un strop de răbdare, mereu vei găsi puterea de a merge mai departe.
Puterea o poti găsi în foarte multe locuri, în cărţi, în citate motivaţionale, în diverse filmuleţe cu poveştile de viaţă ale altor persoane care au trecut cu fruntea sus prin tot ceea ce treci şi tu, în credinţa din sufletul tău, în minunile pe care le face în fiecare zi Dumnezeul iubirii cu fiecare dintre noi, în linişte sau chiar în deznădejde, în disperare poţi găsi uneori nesperată putere. Suntem, fiecare în parte, atât de diferiţi, încât fiecare îşi găseşte energia necesară în lucruri nebănuite. O veste rea poate aduce unuia mai multă determinare decât ar face pentru un altul o veste bună.
 Un vis, o dorinţă, un plan de viitor, un dor de a schimba ceva, o durere că ai lăsat ceva neîmplinit, nedus la capăt, toate astea îţi pot da putere, îţi pot aminti că ai pentru ce lupta, că ai pentru ce să nu te dai bătut, pentru ce să nu laşi armele din mână şi să nu te simţi doborât.
Dar eu cred că mai mult decât toate astea, puterea o găseşti în cei dragi ţie care îti sunt aproape. Toţi oamenii pe care îi iubeşti îti pot da puterea de a merge mai departe. Copiii îţi pot da o extraordinară putere, soţul îţi poate da putere, părinţii, prietenii, colegii, toţi oamenii care te sună când eşti dărâmat, toţi cei care îţi stau alături când şi tu ai fugi în lume, toţi cei care trec pe lângă tine şi nu uită să te mângâie uşor pe spate, să te surprindă cu mici daruri, flori, prăjituri şi diverse lucruşoare trimise în pragul casei tale sau, pur şi simplu, să îţi zâmbească din tot sufletul lor.
Dar, mai presus de toate acestea, puterea trebuie să o găseşti în tine însuţi, în convingerea neclintită că Dumnezeu a pus în tine toată forţa de care ai nevoie.  Pentru că puterea de a merge o poţi găsi în multe lucruri şi în mulţi oameni, dar paşii îi vei face singur. Toată lumea te va sprijini, dar prin furtună vei trece numai tu. Evident, există situaţii foarte grele, în care toată familia trece printr-o nenorocire, dar şi atunci puterea trebuie căutată la fiecare în parte, pentru că nu te ajută prea mult să ştii că fratele e sus, dacă tu tot la fundul gropii te afli.
Şi dacă tot m-am pornit, vreau să vă arăt nişte fotografii cu câteva femei care au găsit puterea de a se accepta aşa cum sunt, deşi eu, în slăbiciunea mea, am tot amânat să vi le arăt. Şi iarăşi ştiu din proprie experienţă,  că există mai multe categorii de păreri,  unii care atunci când le avem pe toate la locul lor toţi spunem că nu e mare lucru să faci faţă unei pierderi şi alţii care vor susţine (constant, prea mult şi prea des) că nu ai cum să te accepţi aşa, că niciodată nu te vei putea accepta pe jumătate.
 Şi ca să ştiţi la ce mă refer, las imaginile să vorbească.
Vreau să vă mai spun, asta pentru că ştiu că vă pasă, că eu am găsit puterea de a le privi şi de a mă privi fără să plâng şi fără să mă cutremur.
 
 
 
 
 
 
 
                       O zi frumoasă şi cu multă energie pozitivă vă doresc!

18 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te admir! Te indragesc! Te imbratisez! Te pup! Sa iti dea Dumnezeu multa putere, vointa, rabdare si o viata frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc din suflet, Catrinel.
    Si eu te imbratisez cu tot dragul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana draga, cred ca nici tu nu stiai de ce putere ai in tine, iar in momentul asta greu stii ca esti o forta. Suntem multi langa tine si gandurile bune transmise, chiar de la asa distante, lucreaza! Te imbratisez, femeie frumoasa si puternica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pozele m-au facut sa plang, dar nu stiu cum, de triumful vietii, de frumusetea femeilor din poze, de ... Forta pe care o ai, deciziile pe care le-ai luat, fiecare pas pe care l-ai facut de cand ai aflat diagnosticul, fiecare zi, alegere, respiratie...Cred ca in Dumnezeu si in tine ai aflat puterea, ceilalti au fost simpel unelte, mici semne trimise sa stii ca nu esti singura. Te imbratisez fetita frumoasa:* si curajoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. curaj in continuare si multa santate, te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Loredana...chapeau. Pozele pe care le-ai postat ne arata femei foarte frumoase si invingatoare. Asa cum esti si tu...iar eu te stiu doar virtual...

    RăspundețiȘtergere
  8. Claudia, sunt convinsa ca intr-adevar gandurile bune si rugaciunile cunoscutilor si necunoscutilor pot face minuni. Si pentru asta sunt recunoscatoare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anca, poate ca e asa cum spui tu, dar nu cred ca au fost semne mici, ci adevarate faruri atunci cand eram in furtuna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ana, si eu te imbratisez, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cecilia, multumesc pentru incredere, fie ea chiar virtuala. :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea,
    toate trec si important este sa treaca cu bine. Altfel nu e voie!
    Te pup!
    Stefi

    RăspundețiȘtergere
  13. Stefi, draga mea, trec cu bine, intr-adevar. Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga mea draga. Esti un model pentru mine. Intradevar...Dumnezeu iti da tot ce e mai bun pentru mantuire...si te iubeste enorm. Te admir si te imbratisez. Mi-e dor sa te vad. Pupici fetelor

    RăspundețiȘtergere
  15. Zambetele sa nu te paraseasca, pentru ca scopul tau in viata inca nu l-ai aflat pe deplin, iar surprize multe, bune sau rele, inca vor mai fi.
    Sa-ti fie bine draga mea! :*

    RăspundețiȘtergere
  16. Carol, si mie imi este tare dor de tine. Imi pare rau ca asa a fost in vacanta asta, fara sa ne intalnim. Te pup si eu cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristina, sunt convinsa ca e totul asa cum bine zici.
    Sa-ti fie si tie bine, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga mea multuesc de aceasta postare minunata,esi un inger pe pamanta care faci oameni sa fie fericiti,multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.