duminică, 13 martie 2016

Salata de boeuf de post

               A spune salată de boeuf de post e cam la fel cum spune şi Georgia mea: lapte cu cereale fără lapte. De fapt, în familia noastră, de când mă ştiu eu salata de boeuf a fost fără boeuf, adică nu a fost făcută din carne de vită, ci din piept de pui. Dar pentru că de mâine se intră în post, am scos şi pieptul de pui din ecuaţie, aşa că am obţinut o salată boeuf care numai de boeuf nu este, o salată adaptată nevoilor noastre.
 

         Salata boeuf pe care am pregătit-o eu este formată din morcovi, păstârnac,  cartofi, toate aceste legume fiind  fierte și apoi tăiate cubulețe, la care am adaugat mazăre din conserve, castraveți murați tăiați cubulețe şi măsline. Peste această compoziție se înglobează condimentele,  maioneza  de post (există de cumpărat gata preparată - eu am mers pe această variantă, sau se poate prepara în casă din pufuleţi) și se ornează după pofta imaginaţiei. A mea nu a strălucit de data aceasta.
           Reţeta acesta o dedic tuturor celor care încep de mâine postul mare şi o trimis ca îmbrăţişare către provocarea  Virtual hug  -a cărei gazdă sunt în această lună. Şi pentru că în seara asta trebuie să terminăm cu tot ce mai avem de dulce prin casă şi să spalăm vasele, vă servesc - virtual desigur, deşi tare mi-ar plăcea să fie şi real -  cu ultimele prăjituri din farfurie.

                Post cu folos, dragilor!

4 comentarii:

  1. Pentru azi aveam programata, ca prima zi de post, salata orientala. Cred c-o sa ma sucesc pe varianta ta :) Cu folos sa ne fie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si la noi se face boeuful fara boeuf, ci doar cu piept de pui, iar uneori cu sunculita de pui.
    De post facem si noi, tot cu maioneza din pufuleti. mama sotului stie sa faca si maioneza din cartofi si fasole, dar le folosim pentru altfel de salate.
    Gina.

    RăspundețiȘtergere
  3. super idee!
    Desi la mine o mananc cu atata pofta si incantare, incat nici nu mai pot sa zic ca tin post...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la mine in familie intotdeauna s-a facut cu piept de pui, salata de boeuf. Nu am mai mancat demult, chiar mi-e dor sa fac. Mersi de idee :)

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.