miercuri, 15 februarie 2012

Mimă

La ora 7, cu ochii lipiți de somn că mezina a avut două episoade de stat la povești astă noapte, căutam buimacă o fustiță în dulapul surioarei mai mari. Eu, influiențată de veștile dezastrelor și calamităților naturale, am pregătit copilului, care iese din casă la minus multe grade celsius, pantaloni. Dar, cum socoteala mamei nu se potrivește cu socoteala fetiței care are dans astăzi, m-am conformat rapid. M-a informat că până la grădi sunt buni pantalonii, dar trebuie musai și fustiță. Dacă e musai, cu plăcere, vorba ardeleanului.
După ce am terminat-o de aranjat, vine cu altă idee. Să jucăm mimă. Ea mimează, iar noi, în timp ce dibuim ghetuțe, alegem gecuțe, ghicim. Ce te poate trezi mai bine la ora 7 și câteva minute decât un joc de mimă... Sa jucăm!
Prima dată a prezentat parada modei.
A doua oară a început să dea grațios din mâini. Nu, nu e pasăre și nici balerină.
Ne-a dat un indiciu: stă lângă noi.
Ce ziceți? Încercați să ghiciți? Vă mai dau și eu un indiciu: stă și lângă voi.

8 comentarii:

  1. Un ingeras. Zic bine? Pupici pe ochisoii minunati!
    Tu cum te descurci cu noptile in care bebe se trezeste? Sau nu ai astfel de probleme? Eu de trei ani si ceva nu am mai prins nopti intregi de somn.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspund doar la a doua parte, prima ramane deschisa.
    Nici eu nu am mai avut 8 ore legate de somn de aprope 7 ani, dar in general ma descurc, nu ma plang. Am noroc ca puiul mic, desi se trezeste inca de multe ori pe noapte, adorme foarte repede la loc dupa ce mananca, nu trebuie plimbata, asa ca nu e chiar extrem de obositor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot ma incurajez ca vor creste mari curand, atunci probabil ca nu vom dormi de alte griji... Asa ca prefer nesomnul acesta altuia mai zbuciumat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un fluturas, o insecta ceva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Scumpa mica!Sa-i dea Dumnezeu sanatata,sa cresca mare si sa va aduca bucurii!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. da, ingeras zic si eu. si asa e cu somnul si grijile Loredana, acum e mai usor...cand vor creste, atunci sa vezi griji... sa ne mai bucuram asadar, ca mai este timp destul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ingerasul e, aveti dreptate, va pricepeti la jucat.

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.