duminică, 15 noiembrie 2015

Ministrul sexy...

 Suntem o ţară sexy şi rea...
Ieri plângeam, astăzi râdem, de necaz, dar tot râs se numeşte şi acesta.
Până acum am avut eleve sexy, profesoare sexy, sexy brăilence, sexy moldovence, ardelence, oltence, sexy secretare, sexy poliţeste, maneliste, dar încă un ministru sexy nu am avut. Şi poate, dacă totuşi se milostiveste Cel Bun de noi, nici nu o să avem, decât doar în categoria: fuse, fuse şi se duse...
 De dus, s-a dus, dar era mult mai bine dacă, cei aleşi de noi şi de la care o ţară întreagă aşteaptă o soluţie salvatoare şi atât de mult promisa schimbare în bine, să fi făcut o numire adevărată de ministru şi nu un tânăr defilând în lenjerie intimă. Să pui un rezident la sănătate mi se pare o enormă jignire la adresa tuturor medicilor buni şi foarte buni din ţara asta. Oricât de promiţător ar fi, oricât de îndepărtat şi nesemnificativ ar fi trecutul  lui de manechin, e totuşi mult prea mult să fie numit un om pe care nimic din prezent nu-l recomandă pentru o asemenea funcţie.
Acum ultimile zvonuri se referă la faptul că un nou nume de ministru care se vehiculează ar fi cel al doctorului Achimaş Cadariu  de la Institutul Oncologic din Cluj, un doctor extraordinar, de care am auzit doar lucruri bune spuse se zeci de paciente pe care le-a avut.
De când am aflat mă tot gândesc oare ce e în mintea unor oameni care pun pe acelaşi taler al balanţei un om de talia doctorului Achimaş cu un tip care defilează cu o blană de nevăstuică în cap.
Mă bucur că totuşi, din când în când, competenţa învinge alegerile strict politice.


6 comentarii:

  1. Eu cred c nu e nimic in capul astora, doar interese, bani si diverse marionete pe care le pot manipula cum vor ei. Tanarul era mai usor de conditionat.
    Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu judec omul dupa o poza ci dupa ce face: doar si Angela Merkel a avut in tinerete o poza facuta la o plaja de nudisti iar fostru ministr din Belgia foarte apreciat e homo si iese public cu bicicleta.
    Asa ca am dat un google sa caut pe tanarul Baciu (nu stiu nimic de el) sa vad ce a facut la viata lui si sunt impresionata, eu nu am facut atatea!! desi sunt mai batrana ca el: volei, liceu militar, castigat bani din modelling, terminat facultatea cu note mari (am gasit o mentiune de 9.55!!), lucrat in strainatate (pt cine nu stie, va zic de 2 colegi plecati in Franta: medicii romani tineri sunt carne de tun acolo, fac garzi continuu - lucru de 24 ore dupa24 ore e inuman, fac fise, fac comanda medicamente, fac munca de asistente si infirmiere, una din ele ramane singur medic pe sectie cu 80 de batrani etc).
    Apoi nenea Baciu a venit inapoi in Ro (da, cati mai fac asta?!?? - din cei ce ii cunosc putini se vor intoarce), isi termina rezidentiatul (si nu, nu s-a porcait sa se duca in farma sa isi vanda sufletul pe bani), isi termina rezidentiatul pe bune (prietenilor mei medici ce sunt in Franta statul roman nu le-a echivalant toata experienta de acolo ca fiind valabila pt a le incheia rezidentiatul pana nu au dat SPAGA! la inspectorat!!) dar Baciu nu a facut asta si isi termina rezidentiatul pe bune; ba mai mult a facut o asociatie de protectia pacientului! E un vis sa avem ministru sa ii pese de pacient si nu de buzunarul doctorului si asta sigur nu il face iubit in minister.

    E tanar? da. Are experienta manageriala? politica? Nu cred (SPER) ca nu a avut timp inca sa fie corupt de spagile si magariile si sistemul comunist din spitalele romanesti, unde oficial sunt multe si realitatea e ca lipsesc medicamente si ustensile iar medicii nu au voie sa vorbeasca decat pe la colturi; unde cine e sef de sectie in spital bucurestean ia spagi de 2000 euro doar sa 'ceara' anumite medicamente la licitatie (licitatie ce se termina cu pret dublu decat e pe piata), iar directorii iau spagi si mai mari si mai grase!! doar pt a favoriza anumite firme sa aranjeze si utileze sectii.
    Am trecut prin spitalele bucurestene, cunosc medici si povestile lor, mai ales a celor cu verticalitate ce nu s-au manjit si au plecat din Ro (am cel putin 10 povesti, fiecare mai sinistra ca cealalta...doar locuiesc acum langa unul din cele mai mari spitale din europa de vest, unde abunda de medici romani, si nu, nu s-au plans de salariu ci tocmai de directorii si sefii ...)
    Pe de alta parte, eu as fi apreciat la sanatate un ministru tanar si sanatos si atent la el (Mens sana in corpore sano) - un burtos si gushat nu va sti sa previna, ci doar sa vanda un medicament. Un ministru tanar si sanatos care nu e tolerat de mamutii din ministetul sanatatii avem nevoie.

    In rest, numai de bine. E drept, nu stiu cine doctorul din Cluj si ce face. O sa studiez putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am nimic cu trecutul lui de fotomodel. Sa fie sanatos. Eu am fost si inca mai sunt revoltata la ideea de a pune un rezident sef peste toti medicii specialisti din tara si peste tot sistemul sanitar. Mie asta nu mi se pare normal, oricate elogii ar primi tanarul respectiv.

      Ștergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.