miercuri, 30 noiembrie 2011

Jucăriile noastre

Aseară am adus în casă toate jucăriile pe care le ținem exilate din lipsă de spațiu. Și dacă tot le-am adunat laolaltă am făcut și o sortare: ce păstrăm (aproape tot), ce donăm (prea puțin), ce aruncăm (absolut nimic).
Trebuie spus că am făcut un progres față de anul trecut când nu a vrut să donăm nicio jucărie de Crăciun. Bineînțeles, fată deșteaptă cum e, a susținut că nu e frumos să dăm jucării vechi, ci să cumpărăm copiilor lucruri noi, așa că nu am avut încotro, a avut argumente bune. Anul acesta s-a îndurat totuși să aleagă, din proprie inițiativă, un săculeț cu jucării pe care vrea să le dăruiască copiilor care nu au.
Pentru ea, care e foarte posesivă cu toate jucăriile ei (ca mai toți copiii la vârsta asta, cred) nu a fost prea ușor. Tot anul trecut tati i-a spus, la un moment dat, că pentru fiecare jucărie nouă, trebuie să renunțe la una veche. După ce a căutat și selectat vreo două ore prin toată casa a ales, în sfârșit, un dop și o scoică. Am crezut că mă prăpădesc atunci de râs.
Așa că mama îi admiră evoluția și inima bună.
Aici sunt o parte dintre jucăriile noastre:


Colțisorul cu cele pe care le aducem în cameră prin rotație

Am făcut și un mic locușor dedicat Crăciunului. Între timp, după fotografiere, a mai adăugat câțiva pinguini, lupișori și reni la colecție.

Cam atât deocamdată despre colecția noastră de jucării și animăluțe din care aveam la un moment dat câte un exemplar de pluș(și chiar mai multe, la anumite specii) din fiecare animal care trăiește pe pământ. Acum stau toate cuminți în așteptarea vremii când (să sperăm) podul va deveni mansardă și vom avea mai mult spațiu de desfășurare.
Dacă vreți să vă jucați vă așteptăm la noi!
Să aveți o zi frumoasă și jucăușă!
La mulți ani tuturor celor care vă sărbătoriți astăzi de Sfântul Andrei!

9 comentarii:

  1. Acum sunt cuvintele tatalui meu:
    "Tot atatea jucarii am avut si eu cand am fost copil" :)))
    Ce mare diferenta intre noi si copiii din aceste timpuri....
    Ce diferenta intre parintii grijulii si cei nepasatori....
    O zi minunata de sarbatoare si tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua ne place cel mai mult cea din mijloc, cu suzeta:))

    RăspundețiȘtergere
  3. o jucarie cu suzeta si o alta, putin supi .
    Imi place coltisorul vostru de Craciun, o s afacem si noi

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte dragut.Nici noi nu mai avem loc de atatea jucarii si totusi ale mele abia il astepta pe Mos Craciun cu sacul plin cu jucarii noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, nici noi nu am avut atatea jucarii, dar ele sunt mai norocoase...

    Nicoleta, si noua ne place jucaria cu sezeta. De fapt, ne plac in egala masura amandoua.

    Mariana, nu era trista minunea cea mare, doar statea linistita intre jucarii...

    carolina, cunoastem fenomenul. pot avea un munte de papusi ca tot isi mai doresc cateva. asa sunt toti copiii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand eram mica aveam cateva jucarii cum sunt cele din plus de azi (ursuleti, papusi, pisicute, d-astea)si culmea cea mare e ca erau tot timpul sus pe vitrina. Nici acum nu stiu de ce nu ne lasau ai mei sa le luam de acolo. Cred ca de aceea am atatea acum si mai fac si eu cateva pentru fetele mele. Dar le schimb zilnic sau inventez jocuri noi. Daria se joaca mai mult cu o papusa-bebelus, iar Tea are tot timpul jucarii micute in buzunare( de la ou kinder sau McDonalds sau face schimb - deh, cu varsta se schimba jocul)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooooo,ce abundenta de jucarii!Si noi ne confruntam cu aceeasi lipsa de spatiu si cu acelasi atasament emotional fata de muntii de jucarii.
    Probabil vom ajunge sa dormim in fata blocului in curand,pentru ca ne vor invada jucariile.
    Va pupam si va dorim sa petreceti frumos de Ziua Nationala,cu sau fara jucarii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da da, cunoastem problema lipsei spatiului... ce frumoase-s fetele, si ce linistite stau ele intre jucariile lor :) Felicitari pt progres, anul viitor veti dona si mai multe, cu siguranta! si eu ma straduiesc s-o invat sa ofere, sa fie generoasa pe cea mare... vom vedea ce reusim si noi cu jucariile, in anii trecuti am ales eu singura, anul asta o voi ruga sa m-ajute sa le sortez. :)
    Ne bucuram ca sunteti bine :).

    RăspundețiȘtergere
  9. wow! dar stiu ca veti jucarii! aproape ca nu le vedem pe minunile tale intre atatea frumuseti! e greu sa te desparti de jucarii, insa admir tare mult gestul tau de a invata sa daruiasca. pentru noi e un pic mai usor am ales sa face schim din cand in cand cu jucariile lui Dante; e mai usor de acceptat si poate candva vom avea curajul sa ii cerem sa se desparat definitiv de cateva. Multumesc pentru idee! esti ca de obicei o mama la care gasesc inspiratie! multumesc!
    (ador proverbul publicat pe prima pagina - e superb!)
    Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere

Păstrez ceva din filozofia salcâmului, înfloresc doar atunci când sunt sigur că e primăvară. (Valeriu Butulescu)
Fiica este imaginea mamei! (proverb grecesc) Iar eu am două...
"Cei născuţi de noi ne sunt dragi nu numai pentru virtutea lor, ci şi dintr-o necesitate naturală." Sf. Ioan Gură de Aur.